Здравей Пролет! Събуди се скъпа кожа

Здравей Пролет! Събуди се скъпа кожа
Усещаме повече енергия, празнуваме първите слънчеви лъчи, но в същото време се борим с умората.
А какво ще кажете за кожата си? Сега тя очаква с нетърпение програма за красота, която ще я накара да блесне отново. Ето няколко съвета за страхотно начало на пролетта:
1. Лека ексфолиация за премахване на мъртвите кожни клетки и засилване на метаболизма и микроциркулацията трябва да бъде по график поне веднъж седмично. Ензимните пилинги са особено нежни към кожата, защото не дразнят кожата чрез триене и в същото време я овлажняват; напр. – ензимен крем пилинг или нежен пилинг скраб .
2. Това, от което се нуждае кожата през пролетта, е високо ниво на влага и леки текстури. Гел кремове и серуми с особено хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, NMF фактори и Belisome® Aqua свързват влагата в епидермиса и по този начин осигуряват по-свеж тен. Коприната Vegan-Biotech и Instant Polymer Matrix намаляват трансепидермалната загуба на влага (TEWL) и предпазват от замърсяване на въздуха.Препоръчваме аквакопринен крем с 24 часово действие, аквакопринен серум, хидраслънцезащитен кремSPF 30
3. Маските също могат да почистят, отпуснат и да осигурят на кожата ценни вещества. Най-добре е да се прилага 1-2 пъти седмично след пилинга.
Между другото: Най-доброто време да направите това е точно преди лягане. Особено интензивен ефект имат добавените съставки от нощни кремове, маски или процедури с ампули, например маска »intensa®« [хиалуронов фактор 5].
Внимание – зимната кожа е чувствителна към UV лъчите. За да предпазите кожата от увреждане, причинено от слънцето (стареене на кожата и хиперпигментация), най-добре е да използвате продукти за грижа със слънцезащита през пролетта: предпазвайте кожата си в ежедневието със специализирани продукти, които също се грижат и предпазват. Например хидраслънцезащитен кремSPF 30 Свежият аромат на ябълка не само ви кара да искате пролет, но и защитава чувствителната кожа оптимално.
Други продукти с интегрирана слънцезащита: Мултибенефис крем CB ,SPF 15 15], Избелващ крем и серум и продуктите за слънцезащита SPF 30].
Допълнителната влага също е полезна за кожата, като пиете повече вода – за предпочитане вода или билков чай. И винаги е добре за общото благосъстояние.
Няма съмнение, че красивото пролетно време ни тегли навън. Накрая протегнете лицето си към слънцето и почувствайте топлината. Всеки, който няма търпение да се отърве от бледия си тен, може да използва добър автобронзант. По този начин кожата постепенно придобива нежен тен, свеж тен, без риск и за приятна пролет