На фокус – Микросребро  и ползите му за кожата

Микро сребро  и ползите му за кожата

Среброто е било използвано още в древността поради неговия антибактериален ефект; например раните се покриваха със сребърно фолио или се почистваха с вода от сребърни кани. Сребърните прибори за хранене също се смятаха за предпазващи от инфекциозни заболявания.

С откриването на антибиотиците това застана на заден план. С резистентността към антибиотици днес, среброто отново е на мода; макар и в съвременен вид като микросребро. Благородният метал отделя много малко количество йони (метални катиони), но те са достатъчни в тази ниска концентрация, за да елиминират бактериите. Това облекчава кожата, например в случай на атопичен дерматит, възпалителни кожни състояния и поддържа защитния щит на кожата.

Благодарение на своята структура, микросреброто предпазва от широк спектър от бактерии и, за разлика от антибиотиците, неговият начин на действие крие нисък риск от развитие на бактериална резистентност.

Днес се използва в козметиката за невродермит, грижа за краката, паста за зъби и антиперспиранти. Всеки път, когато бактериалната колонизация на кожата трябва да бъде предотвратена или намалена. DR.BELTER ® използва чист, елементарен сребърен прах. Той има среден размер от 10 микрона и затова се нарича микросребро.

Благодарение на своите свойства, микросреброто е идеално за грижа за стресирана, прекалено чувствителна кожа със склонност към зачервяване и възпаление. Това може да се случи при слънчево изгаряне, след тежки медицински лечения ( онкологични заболявания ) или при радиационен дерматит като част от онкологичната терапия.

Също така идеален за употреба в грижата за краката при диабетици и при стресирани крака. Микробите се обезвреждат локално, като по този начин активно противодействат на възпалението, раните и гъбичната инвазия. Ефектът за намаляване на миризмата и против сърбеж също е приятен.

Продукти, където може да откриете  тази активна съставка:

Спрей за свръхчувствителна кожа Silver

Лосион за лице и тяло свръхчувствителна кожа,