Почистване на лице под лупа

Физиологичното значение на типа почистване за кожата често се подценява. Това е първата важна стъпка в ефективната грижа за кожата. Трябва да е цялостно и същевременно нежно към кожната бариера.

Трябва да отстрани повърхностните замърсявания и излишната кожна мазнина, но не прекалено, за да не изсъхне кожата. Силно алкалните сапуни и прекалено силните детергенти могат да премахнат твърде много от защитния слой на кожата и по този начин да я извадят от баланс. Всичко е свързано с правилния размер!

Различни препарати, почистващо масло, гел, пяна, мляко са само текстури. Степента на почистваща способност се определя от вида и количеството на почистващите вещества. По принцип гелът може да почиства нежно, а МАСЛОТО може да почиства интензивно.

Важното е изискването.

Всяко почистване премахва част от повърхностния слой на кожата = хидролипидна мантия и по този начин изкарва кожата леко от баланс. Съдържа овлажняващи фактори, мазнини и полезни микроорганизми, които служат като защитна бариера за кожата. Работи в леко кисела среда с pH 5,5. WAS са по своята същност алкални и нарушават киселинната среда, която предпазва по-специално от бактерии. Колкото по-агресивно е почистването, толкова по-голямо е разрушаването на естествената защитна бариера = киселинната мантия. Кожата се нуждае от няколко часа, за да възстанови това състояние без чужда помощ. Тоникът за лице може да помогне за възстановяване на киселинното Ph. След това веднага се защитава отново. Това е особено важно, ако имате акне или чувствителна кожа.

Почистващите продукти, които са твърде силни, могат да насърчат склонна към дразнене, суха и сърбяща кожа. Следователно висококачествените, балансирани почистващи продукти са добра инвестиция за здрава, балансирана кожа.

Почистващите продукти на DR.BELTER отчитат тези аспекти на баланса и не съдържат агресивни сапуни. Те обикновено използват нежни измиващи вещества на растителна основа, които не измиват защитната бариера и съдържат овлажняващи вещества. Включени в различни текстури, те имат малко по-различни почистващи профили за индивидуално изживяване в грижата.

Необходимостта от почистване на кожата вероятно е толкова стара, колкото и самото човечество.

Използването на кал и естествени пигменти може да се намери в различни култури сред местните народи и, заедно с водата, е може би най-старата форма на почистване. Лечебната глина, креда или морската кал също са били използвани за защита от слънцето и като декорация.

kozmetikatati.com
kozmetikatati.com

Калта се нанася за почистване и след това изсъхва върху кожата. Той абсорбира кожната мазнина, в която е свързана мръсотията. Когато калта се отстрани, себумът и мръсотията се разтварят в нея. Дори днес ние все още ценим този дълбоко почистващ ефект. Лечебните маски с глина и тебеширените маски действат точно на този “абсорбиращ” принцип. Голямата повърхност на малките земни пигменти свързва кожната мазнина. Ако земната маска изсъхне върху кожата и след това се отстрани, свързаната мръсотия и кожната мазнина ще бъдат отстранени с нея. Този ефект е толкова интензивен, че сега го наричаме дълбоко почистване.

В исторически план хигиената и грижата придобиват ново значение с използването на огледала.Ранните огледала от обсидиан са открити за първи път в неолитно селище в Южна Турция. След това бронзовите огледала се появяват в Гърция и Египет. Водата и млякото като почистващи средства са били предпочитани средства в древните култури, които са имали мазане с животински мазнини, нощни маски и грим с пигменти като продукти за красота.

Първите споменавания за употребата на сапун датират от около пет хиляди години. Археолозите откриха шумерско клинописно писмо, което подробно описва рецепта за приготвяне на почистващ препарат, приготвен чрез смесване и кипене на поташ с животински или растителни масла. Римляните са имали отличителна култура на къпане и са използвали сода за хляб, поташ, сол, паста от брашно, брашно от боб или различни видове пръст. „Sapo“ се състоеше от мазнини и пепел. Имаше алкална реакция на кожата и беше доста агресивно.

Днес разбираме кожата като сложен биологичен защитен орган и можем да използваме иновативни, естествени рецепти, за да се грижим за нея нежно и индивидуално. Открийте концепции за почистване с голям потенциал да станат ваш любим продукт тук!

Разберете кое почистване може да е подходящо за вас тук:

»Bel-Energen« [Daydream] почистваща пяна https://kozmetikatati.com/shop/pchistvashta-pqna-mechta/ –  Деликатната пяна без сапун почиства кожата по нежен и ефективен начин. Отстранява грима и частиците мръсотия с мечтателна лекота и привежда кожата в контакт с ценни съставки на растителна основа като екстракт от грозде, фитопептиди и органичен хамамелис по време на почистване.

Линия »N« [почистващ гел] https://kozmetikatati.com/shop/pochistwach-gel-za-lice/ – Освежаващият, без сапун, измиващ гел концентрат на базата на водорасли почиства старателно и в същото време защитава естествения защитен слой на кожата. Комплексът от активни съставки със стотинка, хвощ и овлажняващ фактор успокоява и предпазва. Мекият аромат на пресни портокали и джинджифил превръща грижата в удоволствие.

»BioClassica« [Балансиращ гел за почистване]  https://kozmetikatati.com/shop/balansiracht-izmiwacht-gel/  – Кристално чист, без сапун и старателно, освежаващият измиващ гел отстранява частиците грим и мръсотия от кожата, без да я изсушава. Ценните, естествени активни съставки ревитализират по време на почистването и оставят кожата ясна, чиста и забележимо освежена. За разлика от всички други почистващи препарати DR.BELTER®, този продукт е минимално пенлив.

»BioClassica« [Velvety Cream Cleanser]  https://kozmetikatati.com/shop/koprineno-pochistwachto-mlqko/ – Чисто бялото почистващо мляко със скъпоценни растителни екстракти нежно и старателно освобождава кожата от частици грим и мръсотия, без да измива защитните й бариерни липиди. След почистване кожата е кадифено мека и чиста.

»intensa®« [почистваща маска]  – Кремообразната експресна маска с минерали от глина е стимул за красота за сияен тен. Нанесен на тънък слой, той незабавно развива своя дълбоко почистващ, избистрящ ефект. Кожата изглежда свежа и изчистена след употреба. Нанесен сутрин – готов за красив нов ден; Прилага се вечер – освобождава от напрежението през деня.

»Man« [QUICKSTART GEL WASH]  https://kozmetikatati.com/shop/izmivasht-gel-za-muje/

Ефикасно почистване на лицето за мъжка кожа:

– почистващ гел без сапун

– меки абразивни частици оптимизират почистването

– формула за свежест с ефект Quest Ice

– с хидроактивен растителен комплекс

– успокояващо, против дразнене

– противовъзпалително

– свежи, меки ароматни есенции

»stimula®« [Nobless Cleansing Milk]  https://kozmetikatati.com/shop/pochistvashto-mlqko-nobles/  – Nobless Cleansing Milk е деликатна почистваща емулсия, която съчетава цялостни почистващи свойства с ценни съставки, за да създаде изживяване на свежест и чистота.

»stimula®« [Nobless Cleansing Oil] https://kozmetikatati.com/shop/pochistvashto-olio-nobles/ – Хидрофилното почистващо масло нежно и старателно почиства кожата, без да я изсушава. Фитоекстракти и ценни ботанически масла развиват естествените си ефекти и ви оставят с усещане за благополучие и чистота.

»sensi-bel« [Деликатен почистващ гел] https://kozmetikatati.com/shop/%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%b5%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%81%d0%b8%d1%8f/ –  Гелът без сапун почиства нежно, но старателно. Чрез използването на пантенол, екстракти от корен на женско биле, дъбова кора, зелен чай и ехинацея, развива защитен ефект върху кожата дори по време на почистване.

Линия „А” [Почистващ гел] https://kozmetikatati.com/shop/pochistvasht-gel-anti-akne/  – Още при първото почистване на проблемна кожа се инхибира производството на себум и повишеното образуване на бактерии. Този почистващ гел е леко почистващ, успокояващ и нежно дезинфекциращ.