Помощ, чувствителна кожа

Изборът на правилната грижа за чувствителна кожа винаги е проблем. Особено важно е да се обърне внимание на подходящите съставки – особено когато става въпрос за емулгатори, консерванти и аромати . Кои са подходящи за чувствителна кожа , как да изберем правилните продукти ?

Attractive young adult woman applying facial cream looking in mirror Attractive young adult woman apply facial cream look in mirror, beautiful healthy lady wrapped in towels put moisturizing lifting nourishing day creme on soft hydrated moisturized skin in bathroom sensitiveskin stock pictures, royalty-free photos & imagesMогат да се разграничат три групи клиенти с чувствителна кожа:

  1. чувствителна кожа поради заболяване
  2. Чувствителна кожа поради условия на околната среда, т.е. стресови фактори като UV радиация, температурни промени, сух въздух и др.
  3. Нетолернтна кожа,  която клиентите описват като чувствителна

И трите групи „страдат“и се нуждаят от интензивни, подходящи за типа продукти. Днешните козметични продукти предлагат разнообразие от възможности за чувствителна кожа, без да се налага да се отказвате от ефективността и лукса.

Важнен механизъм за  противодействие на чувствителната кожа е  да Регенерираме  кожната бариера.

Основата на всяка добра грижа е поддържането или възстановяването на кожната бариера.

Ето защо е важно не само да изберете продукт за грижа въз основа на рекламираните активни съставки, но и да вземете предвид цялата рецепта, включително използваните помощни вещества. TheСПИСЪК НА СЪСТАВКИТЕ(INCI = Международна номенклатура за козметични съставки) предоставя информация за всички използвани вещества. Важни моменти при грижата за чувствителна кожа са емулгатори, консерванти, аромати и съдържание на мазнини.

Емулгатори с възстановяващ ефект

Сега се разчу, че емулгаторите на основата на PEG (полиетилен гликол) са неблагоприятни. При продължителна употреба те могат да измият собствените липиди на кожата и по този начин допълнително да отслабят кожната бариера. Въпреки това изборът на емулгатори на растителна основа вече е много добър, така че почти всички предпочитания могат да бъдат изпълнени по отношение на усещане.

Ако кожната бариера е особено натоварена, се препоръчват ламеларни кремове с високо съдържание на лецитин . Те незабавно стабилизират кожната бариера и осигуряват дългосрочно възстановяване.

Лецитинът може да се комбинира и с леки емулгатори под формата на липозоми . След това липозомите имат двоен ефект: транспортират активни съставки и „ремонтират“ кожната бариера. Този вариант е особено препоръчителен, ако кожата се нуждае от по-малко омазняване като цяло и ламеларните кремове се оказват твърде богати.

За кожи, които трудно понасят мазнини, се предлагат и специални леки емулсии на базата на лизолецитин . Тогава не е необходим допълнителен емулгатор. Формулата има особено леко усещане и все още осигурява важни градивни елементи за бариера за възстановяване на кожата.

Липозоми, грижа за кожата, кожна бариера

Лецитиновите липозоми възстановяват бариерата и транспортират активните съставки

Консервиране и ароматизиране

Що се отнася до консервантите, многофункционалните вещества – като овлажняващите гликоли – са за предпочитане пред класическите консерванти. Съвременните системи за опаковане също могат да намалят необходимото количество консервант.

Продуктите без добавени аромати обикновено са най-подходящи за чувствителна кожа. Но ако клиентът желае аромат, могат да се пробват препарати с подбрани и нискодозирани етерични масла или специални смеси от екстракти без алергени.

Изберете продукти от линия SENSI BEll

Деликатна почистваща емулсия https://kozmetikatati.com/shop/%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%b5%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%81%d0%b8%d1%8f/

Деликатен тоник  https://kozmetikatati.com/shop/delikaten-tonik/

Деликатен Дневен крем https://kozmetikatati.com/shop/%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc/

Деликатен нощен крем https://kozmetikatati.com/shop/delikaten-noshten-krem/

Компакт куперозен крем https://kozmetikatati.com/shop/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%ba%d1%82-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc/

Спрей  за свръх чувствителна кожа https://kozmetikatati.com/shop/sprej-za-svrahchuvstvitelna-koja-silver/

Лосион за свръхчувствителна кожа https://kozmetikatati.com/shop/losion-za-lice-i-tqlo-swrah-chuwstvitelna-koja/