Типовете кожа : Как да ги разпознаем

Колкото  по-добре познавате кожата си, толкова по-добри резултати ще получите от грижата за кожата. Всички се раждаме с основен тип кожа, който след това се влияе с времето и сезона. Вашата кожа може да се променя според сезоните, възрастта, хормоните, околната среда, наследствеността и начина, по който се грижите за нея. Можете да направите голяма разлика, като преразгледате рутинната си грижа за кожата и начина си на живот. Настройте грижата за кожата си според това как се чувства кожата ви в момента. Може да се наложи да актуализирате рутинната си грижа за кожата няколко пъти в годината, за да получите възможно най-добрия резултат.

Вашият тип кожа зависи главно от това колко себум – собствената мазнина на кожата – произвежда кожата и колко влага има кожата ви. Свръхпроизводството на себум лесно води до мазна кожа, а недостатъчното производство води до суха кожа.

Независимо от вашия тип кожа, кожата ви се нуждае от добра рутинна грижа за кожата. Ако искате да дадете приоритет на кожата си, вашата рутинна грижа за кожата може да включва, наред с други неща, почистване, тоник, околоочен крем, серум, крем за лице и веднъж седмично пилинг и маска за лице. Но ако искате да го направите възможно най-просто, почистването на лицето и добрият крем са от съществено значение. Също така е важно да имате добра слънцезащита, независимо от типа кожа и възрастта, която осигурява защита срещу вредното лъчение на слънцето и унищожаващия екран. радиация.

Съвети и анализи

В тази статия  можете да прочетете за най-често срещаните типове кожа и да получите помощ по пътя. Но вие получавате най-сигурните резултати, като правите анализ на кожата с обучен кожен терапевт или дерматолог, който може да анализира кожата ви и да предложи съвети и съвети специално за вас. Но както казах, можете сами да разберете много, ако още не го знаете

 

НОРМАЛНА КОЖА

Може да звучи смешно, но нормалната кожа е много рядка. Тези с нормална кожа не изпитват никакви проблеми с кожата си. Кожата не се чувства нито суха, нито мазна. Няма разширени пори и замърсявания. Порите са малки, тонът на цвета е равномерен и е необичайно за нормалната кожа да има черни точки или пъпки. Тъй като нормалният тип кожа няма проблеми с кожата, лесно е грижата за кожата да не бъде приоритет. Въпреки че няма проблеми, все пак се нуждае от добра грижа за кожата, за да предотврати бъдещи проблеми. С възрастта кожата се променя и има тенденция да става по-суха.

Съсредоточете се върху влагата и по-късно в живота също против стареене. Имайте предвид, че с времето кожата може да стане по-суха и тогава трябва да смените продуктите си. Инвестирайте в нежен почистващ препарат, защитен серум и хидратиращ крем. Кремът за лице и пилингът могат да придадат на кожата ви финален щрих. Не забравяйте слънцезащитния крем!

Изберете продукти от линия BIO CLASSICA ,линия N, 

КОМБИНИРАНА КОЖА

Точно както разкрива името, комбинираната кожа е смес от два или повече различни типа кожа. Най-честата е мазна или нормална по челото, носа и брадичката, така наречената Т-зона, и суха по бузите, шията и деколтето. В Т-зоната е обичайно кожата да става лъскава, порите по-видими и лесно се появяват черни точки и пъпки. Но по бузите и шията кожата може да се чувства нормална или суха, опъната и без блясък.

Ако имате комбинирана кожа, може да се наложи да приспособите рутинната си грижа за кожата с различни продукти за различните части на лицето. Но не се колебайте да започнете от областта, която смятате за най-проблемна. Например, ако имате леко мазна Т-зона и сухи бузи, можете да използвате два различни серума за различните нужди на кожните зони и крем за лице отгоре. По същия начин можете да опитате да използвате маска за лице за суха кожа на бузите и шията и една за мазна кожа в Т-зоната. Целта е да се балансира кожата.

Изберете продукти от BIO CLASSICA , Линие N, 

МАЗНА КОЖА

Смятате ли, че кожата ви се чувства мазна и изглежда  да лъщи? Ако това се случва по цялото ви лице, вероятно имате мазен тип кожа. Тогава мастните жлези произвеждат излишък от собствената мазнина на кожата – себум. Разширените пори и редовните замърсявания като черни точки и пъпки са често срещани. Но не всеки с мазна кожа има проблеми със замърсяванията. Въпреки че мазната кожа има излишък от мазнина, тя никога не трябва да се изсушава. Напротив, може да влоши проблема и да причини уха кожа. Вместо това кожата се нуждае от много влага, но по-малко мазнини. Производството на себум трябва да бъде балансирано и потиснато. Продукти с лека текстура като желе обикновено се усещат приятно. Друг издайнически знак може да бъде, че гримът ви не стои добре. Плъзга се лесно. Ако изберете грим, който е адаптиран към мазен тип кожа, обикновено ще получите по-добър резултат.

Ако имате мазен тип кожа, обикновено имате кожа, която остарява по-късно в живота, отколкото нормална, комбинирана или суха кожа и имате по-малко проблеми с лъщенето през годините, тъй като кожата естествено става по-суха.

Изберете продукти от Линия А, линия BIO CLASSICA,

СУХА КОЖА

Ако кожата ви се стяга и се чувства малко неудобно, вероятно е суха. Понякога дори може да се почувства малко твърде малък. Може да се лющи и рядко има блясък. Порите са малки и кожата никога не лъщи в нито една част. Чувства се сухо по цялото лице. Кожата е тънка и много хора със суха кожа също имат чувствителна кожа. Обикновено става още по-сухо през зимата, когато въздухът е студен и сух.

Сухата кожа трябва да бъде стимулирана и да получи допълнителна влага, мазнини и хранене. Кожата се нуждае от съставки, свързващи влагата. Това може да бъде например хиалуронова киселина, урея, урея, PCA или млечна киселина. Имат свойството да задържат влагата в кожата. Кожата се нуждае и от овлажняващи съставки като различни масла. Те осигуряват чудесно приятна текстура и се грижат за кожата малко повече.

Сухотата рядко се подобрява, ако сложите само мазен крем, но не е нужно да добавяте серум отдолу. Нанасянето слой върху слой е най-ефективно, тъй като серумът действа по-надолу в кожата, а кремът предпазва повърхността. Сухата кожа поставя по-високи изисквания към начина, по който се грижите за нея. Комбинирането с лек пилинг и подхранваща маска веднъж или два пъти седмично е много добър вариант да помогнете на кожата по пътя.

Изберете продукти от  линия BIO CLASSICA, линия STIMULA, BEL ENERGEN, линия слънцезащитна SUN

ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Ако кожата ви лесно пламва, сърби и се чувства крехка, вероятно имате чувствителна кожа. Има няколко различни типа чувствителна кожа. Може да сте родени с по-малко толерантна кожа, може да сте алергични или кожата да е станала временно чувствителна поради фактори на околната среда, начин на живот, болести или свръхстимулация. Ако мислите, че имате алергия и не понасяте определени съставки, добре е да се свържете с дерматолог и да направите така наречения точков тест, за да разберете към кое вещество(а) сте алергични.

Ако смятате, че кожата ви като цяло е чувствителна и може да реагира на фактори като време, вятър, стрес, груби дрехи, допир, продукти за грижа за кожата и хормонални промени, добре е да изберете продукти, които са за чувствителна кожа. Техните съставки са меки, по-малко активни и адаптирани така, че чувствителната кожа да ги понася. Избягвайте продукти, които са много активни и изберете ензимен пилинг вместо пилинг със зърна. Повърхностните съдове са често срещани при чувствителната кожа, така че, моля, изберете продукти, които ги укрепват.

Изберете продукти от линия слънцезащитна SUN,  Линия  Sensi Bel , Линия N, 

ЗРЯЛА КОЖА

Нашата кожа всъщност започва да старее още с раждането ни. Но това не означава, че трябва да мажем малки деца с продукти против стареене. Въпреки това е важно да се опитате да запазите кожата непокътната и да я предпазите от ранна възраст, за да предотвратите суха кожа и екзема. Колкото по-добре се грижим за кожата, в толкова по-добро състояние ще бъде тя. За да избегнете преждевременните признаци на стареене, слънцезащитният крем е вашият най-добър приятел. Слънчевите лъчи са отговорни за над 80% от преждевременното стареене на кожата.

Когато получите зряла кожа е много индивидуално. Зависи от наследствеността, средата и как се грижиш за него. Има и няколко различни етапа на зряла кожа. Някои характеристики са, че кожата губи своята устойчивост и еластичност. Това прави бръчките и фините линии по-видими. Най-горният слой на кожата става по-тънък, кръвообращението се влошава и кожата може да се усети като по-суха. Може би също са се появили няколко пигментни промени. Около 25-30-годишна възраст често започват да се появяват първите признаци, а на 40-те много хора преживяват голяма промяна. След менопаузата кожата също може да стане по-крехка и по-малко блестяща.

Зрялата кожа се нуждае от продукти, които работят върху колагена на кожата, за да противодействат на влошаващата се еластичност. Тъй като влажността на кожата също се е влошила, важно е да имате достатъчно овлажняващи съставки в рутинната си грижа за кожата. Съставките, за които трябва да внимавате, са ретинол, витамин С и киселини.

Изберете продукти от линия STIMULA, BEL ENERGEN, BIO CLASSICA линия слънцезащитна SUN

МЛАДА КОЖА

Гладката, плътна кожа с блясък също трябва да се полагат грижи за нея. Адаптирайте грижата за кожата към вашия тип кожа и не забравяйте винаги да отмивате грима и да използвате слънцезащита. Избягвайте продукти с прекалено активни съставки и продукти, адаптирани за зряла кожа, които могат да стимулират младата кожа твърде много и по-скоро да причинят проблеми. Вместо това се фокусирайте върху прости продукти с много влага и не се колебайте да добавите добър слънцезащитен крем за лице с висок SPF. Ако сте предразположени към черни точки и пъпки, не ги изстисквайте. Вместо това го оставете на кожен терапевт. За да ги преодолеете, можете да използвате превантивни продукти за грижа за кожата, които осигуряват много влага, но регулират производството на себум на кожата. Не изсушавайте кожата!

Изберете продукти от линия N, линия A

Ако желаете да направите консултация  кой продукт е подходящ за вас, моля свържете се с нас на телефон 0882 200 253