Ресвератрол – звездата на Холивуд

Ресвератрол – Polygonum CUSPIDATUM екстракт от коренa. „Холивудската звезда” против стареене: Безброй звезди се кълнат в ресвератрол, описвайки го като магия.
Приложение в козметиката Ресвератролът притежава изключително полезни свойства за кожата, основното от които е защитно. Когато се прилага локално, той предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи, стимулира синтеза на колаген и намалява повредените, в следствие на свободните радикали клетки. Стресът, възникващ главно под въздействието на слънцето, се явява един от факторите на преждевременното стареене на кожата. Свободните радикали, образували се под въздействието на кислорода и UV-лъчите, повреждат колагеновите фибри, като активират ензими, които разграждат колагена и еластина, които от своя страна отговарят за еластичността и младостта на кожата. Проучванията показват, че ресвератролът е най-ефективният антиоксидант в козметиката, именно поради тази причина той активно се ползва в продуктите за лице и по-специално в anti-age козметиката. Веществото отлично се грижи за зрялата, застаряваща и суха кожа . Ресвератролът има силно изразен противовъзпалителен ефект и помага за облекчаване на зачервявания или обриви по кожата. Ефективно средство е при пъпки, розацея и екзема. Проведените изследвания потвърждават неговата ефективност и в борбата с акнето. Използва се в състава на различни почистващи лосиони, тоници, кремове и маски и е подходящо средство в грижата за проблемна кожа. Ресвератролът притежава добро овлажняващо действие, омекотява кожата, подобрява еластичността.
Ресвератрол на DR. #BELTER е силен антиоксидант полифенол, получен от японските вредни свободни радикали, които са причинени основно от влиянието на околната среда. Веществото може да бъде доказано в грозде, нар, малини, сливи и фъстъци като анти-мутаген и рак предотвратяване ефект. Той също инхибира ензима СОХ-2, който има възбуждащ процес в човешкото тяло. Освен този ефект, ресвератролното действие се изразява и в естрогенна помощ на кожата за поддържане на младежкия вид.
Къде да го намерите ,  Маска със фитостволови клетки, Ревитализиращ крем със стволови клетки , Серум със стволови клетки.